vovvarnaslya

Alla inlägg den 9 september 2010

Av Bella - 9 september 2010 21:54

Idag så åkte ja o mamma ut till klubben med prio nr 1 att vara med under tiden de andra bruksfolket körde platsläggning med skott. Madde o ja va såklart inte med på själva platsligningen utan ja o mamma + hundarna gick upp en bit i skogen o ställde oss vid grillplatsen istället när dom skulle skjuta.


Har bestämmt att när dom skjuter så står bara ja o mamma o fortsätter o pratar som om ingenting händer.. Idag så gjorde vi så att vi spred ut massa godis på backen som hundarna fick nosa reda på. Vi testade de här eftersom det kan vara lättare för hundarna med skotten om dom är sysselsatta med något, och jag tror faktiskt att de hjälpte lite. Första skottet så tittade madde upp lite men när vi fortsatte kasta ut några godisar så fortsatte hon o leta, lika dant gjorde hon på skott nr 2 fast då tittade hon lite mer omkring sig. Vid skott nr 3 och 4 så försökte hon gå iväg men så fort kopplet tog emot (hade inte full långt koppel) så kom hon tbx och stallde sig vid oss, hon letade inte godis men försökte inte gå därifrån. Hon darrade lite o svansen hade hon sänkt men inte mellan benen. 


När skotten var över så fortsatte vi bara stå kvar ett tag för att hon skulle få lugna sig o släppa det hela. Hon stod mest kvar eller gick bara lite stillsamt runt oss och vi bettede oss som vanligt. Hon verkade inte direkt orolig längre heller så då klappa ja lite på henne, ville inte göra de tidigare så hon inte skulle tolka de som att jag bekräfta hennes reaktioner. Sedan efter yttligare nån minut så körde vi lite packa o lite skall (hennes favoriter) och hon var fullt med (vilket hon inte har vart så här fort tidigare).    


Vi gick sedan tbx till planen/borden och satt och lugnade ner oss (fast hon var inte direkt uppjagad) en liten stund medans mamma o Kion körde lite agility och sedan kunde ja o madde träna precis som om det aldrig hade vart nått skott och allt det här hände på mindre än en halv timme   Känns som att hon känner sig tryggare o tryggare för varje skottillfälle som är och det känns toppen!



Hoppas ni förstod nånting av vad jag skrev nu, blir lite konstiga meningsformuleringar o stavningar/ord när man är trött   

Matte

Madde

Kion

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Sök i bloggen

Gästboken

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards